Sockerlag:
Saften från 1 citron
1 dl vatten
1/2 dl socker
Börja med att sätta ugnen på 175°C och sen vispa smör och socker poröst. Kläck ner ett ägg i taget i smeten och vispa under tiden. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål tillsätt det lite i taget tills allt är i. Vispa försiktigt.
Vänd ner vallmofrön och rivet citronskal. Häll i ricottan och grädden och vispa sen igenom allt en sista gång. Smöra en avlång form och pudra tunt med mjöl. Vänd ner smeten.
Grädda kakan i ugnen i ca 45 minuter och gör sockerlagen under tiden. Koka upp vattnet, citronsaften och sockret i en kastrull och låt koka ner till hälften (håll koll på detta, jag råkade bränna mitt första försök). Häll sen sockerlagen över den heta, gyllenbruna kakan så blir den knaprig och syrlig på utsidan. Vänd upp på galler och låt kakan svalna helt innan du skär upp.